ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΣ ΣΤΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΡΟΥΧΑ ΚΑΙ ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ

Υπάρχει τρόπος να τραβήξεις τα βλέμματα στην παραλία συνδυάζοντας ρούχα και αξεσουάρ.

ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΣ ΣΤΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΡΟΥΧΑ ΚΑΙ ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ

Έχουμε συνηθίσει ο καύσωνας ν’ αποτελεί μια καλή δικαιολογία για να φορέσουμε ό,τι πιάσουμε πρώτο από την ντουλάπα μας, δίχως να αφιερώσουμε χρόνο και φαιά ουσία. Σε καμία περίπτωση, δεν είναι στόχος να ξοδέψεις χρόνο μπροστά στις κρεμάστρες αντί να διασκεδάζεις κάτω από τον ήλιο ή μέσα στην θάλασσα. Στόχος, όμως, παραμένει ν’ αναπτύξεις την ικανότητα να κάνεις γρήγορους και εύκολους συνδυασμούς που δεν απαιτούν ιδιαίτερη προσπάθεια αλλά και δεν θα σε αναγκάσουν να κυκλοφορείς σαν να έκανες επιλογές με κλειστά μάτια.

DOs n' Don'ts της παραλίας

DOs n' Don'ts στην παραλία

Εδώ που τα λέμε, το βασικό πρόβλημα είναι πως θα συνδυάσει το μαγιό σου με τα υπόλοιπα ρούχα, χωρίς να πεθάνεις από θερμοπληξία. Κακά τα ψέματα, ακόμη κι αν πηγαίνεις στην θάλασσα ή την πισίνα με το δικό σου αυτοκίνητο, πρέπει να φορέσεις μπλούζα και παπούτσια. Πως, λοιπόν, μπορείς να είσαι αεράτος αλλά στυλάτος ταυτόχρονα; Θα ξεκινήσω με το μαγιό για να σου πω πως αν ανήκεις στην κατηγορία που φορά τα λεγόμενα μαγιό τυρόπιτα, δεν μπορείς παρά να τα εμφανίσεις μονάχα όταν πατήσεις το πόδι σου στην άμμο (ενίοτε ούτε τότε). Η συμβουλή μου σε αυτή την περίπτωση είναι μέχρι να φτάσεις, να βάλεις μια βερμούδα ή ένα μαγιό βερμούδα. Θα συνεχίσω με τα αμάνικα μπλουζάκια που πράγματι μπορούν να αποδειχθούν συμπαίκτες σου στην μάχη με τις υψηλές θερμοκρασίες. Κατά την γνώμη μου, τα αμάνικα φοριούνται στην παραλία και το γυμναστήριο. Τώρα αν σε ενδιαφέρει τα ρούχα σου να σε κολακεύουν, έλεγξε αν αυτό συμβαίνει στα μπράτσα σου καθώς ορισμένοι άντρες δεν νιώθουν άνετα με την χαλάρωση στην περιοχή εξαιτίας του λίπους. Αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να έχεις ποντίκια για να αποχωριστείς τα μανίκια. Τα κοντομάνικα πουκάμισα αποτελούν επίσης σημείο έριδας. Οπότε σου προτείνω είτε να γυρίσεις τα μανίκια στο αγαπημένο σου λινό πουκάμισο είτε να πάρεις την απόφαση να φορέσεις το αγαπημένο σου κοντομάνικο shirt που θεωρώ πως επιτρέπεται στην παραλία. Μην ξεχνάς πως τα bowling shirts είναι στην μόδα κι έχουν συνήθως κοντό μανίκι. Μιας και μιλάμε για τα outsider της ανδρικής μόδας, θα περάσω στις εσπαντρίγες που δεν θεωρώ απαγορευμένες. Σε ορισμένα look στην πόλη αλλά και σ’ ένα bohemian outfit στην θάλασσα μπορούν πράγματι να ταιριάξουν. Παραδείγματος χάρη ένα navy μαγιό με ρίγες, ένα λινό πουκάμισο, σκούρες εσπαντρίγες και ένα πέτσινο κρεμαστό στον λαιμό είναι μια καλή πρόταση. Προσοχή! Οι εσπαντρίγες που φοράς στην παραλία, δεν φοριούνται μια άλλη μέρα στην πόλη, καθώς δεσμεύουν κάτω από τον πάτο άμμο και όταν φοριούνται με βρεγμένα πόδια σκληραίνουν. Όσο για τις σαγιονάρες, κάνε μου την χάρη να τις φοράς μονάχα στην παραλία ή στις βόλτες που ακολουθούν. Οι άντρες δεν έχουν περιποιημένα άκρα και κανείς δεν επιθυμεί να τα βλέπεις την πόλη με κάθε ευκαιρία. Αν θες το πόδι σου να αναπνέει, υπάρχει στην αγορά πληθώρα επιλογών.

Το καπέλο είναι σύμμαχος

ΤΟ Καπέλο Είναι Σύμμαχος

Ωραία όλα αυτά αλλά πως θα προστατευτείς από τον ήλιο; Η απάντηση είναι αντιηλιακό και καπέλο. Θα έχεις παρατηρήσει πως στην Ελλάδα ξεχνάμε πολλές φορές το πρώτο -αν και εξαιτίας του ήλιου, θα έπρεπε να το θεωρούσαμε απαραίτητο- και σνομπάρουμε το δεύτερο. Δεν είναι τυχαίο πως όλοι οι τουρίστες φοράνε καπέλα, όποτε χρειαστεί να βγουν από το ξενοδοχείο τους. Ξεπέρασε, λοιπόν, τα κλισέ και δες το καπέλο σαν προστασία αλλά κι αξεσουάρ. Μπορείς να αναβαθμίσεις το στυλ σου, αν κάνεις την σωστή επιλογή. Για μένα, η πιο εύκολη κι ασφαλής λύση είναι τα κασκέτα ή καπέλα του baseball που θα δεις να φορούν από μωρά μέχρι και ηλικιωμένοι. Αν θες να παίξεις safe, τσέκαρε τα χρώματα του μαγιό σου για να το συνδυάσεις. Ψηφίζω και το ψάθινο καπέλο για τους μποέμ τύπους αρκεί το μαγιό τους να μην είναι αθλητικό.

Τα γυαλιά ηλίου του Καλοκαιριού

Τα γυαλιά ηλίου του Καλοκαιριού

Θα κλείσω με τα γυαλιά ηλίου που όπως και τα καπέλα προσφέρουν προστασία και στυλ. Αν δεν έχεις σκοπό να βουτήξεις, σε προτρέπω να τα φορέσεις και στην θάλασσα καθώς τα μάτια σου το χρειάζονται. Εννοείται πως δεν θα αγοράσεις γυαλί ηλίου μονάχα για την παραλία, οπότε οι προτάσεις μου έχουν να κάνουν με τις γενικότερες τάσεις. Σημαντική συμβουλή: τσέκαρε τον φακό και το σημείο πώλησης αν δεν θες να έχεις παράπλευρες απώλειες και δώσε σημασία στο μέγεθος καθώς πολλοί άντρες αδικούνται βάζοντας μικρά γυαλιά στο μεγάλο κεφάλι τους. Γενικότερα, όσο πιο retro, τόσο πιο μοδάτο. Τα aviator είναι κλασσικά κι αγαπημένα, τα στρογγυλά -τύπου John Lennon- κυριαρχούν στην μόδα,  τα κοκάλινα με διαφανές σκελετό αποτελούν πρόταση και οι χρωματιστοί φακοί αντικατέστησαν τους καθρέφτες.